Riyad Mahrez, primul african desemnat cel mai bun jucător din campionatul Angliei

  • 25 Aprilie 2016 09:28
Riyad Mahrez, primul african desemnat cel mai bun jucător din campionatul Angliei

Internaționalul algerian Riyad Mahrez, mijlocașul ofensiv al lui Leicester City, a fost ales cel mai bun jucător din campionatul de fotbal al Angliei în acest sezon, de către Asociația fotbaliștilor profesioniști (PFA), premiul care recompensează marea sa contribuție la reușita echipei sale, aflată în cursa pentru câștigarea primului său titlu național.Mahrez, în…

Internaționalul algerian Riyad Mahrez, mijlocașul ofensiv al lui Leicester City, a fost ales cel mai bun jucător din campionatul de fotbal al Angliei în acest sezon, de către Asociația fotbaliștilor profesioniști (PFA), premiul care recompensează marea sa contribuție la reușita echipei sale, aflată în cursa pentru câștigarea primului său titlu național.

Mahrez, în vârstă de 25 ani, a marcat 17 goluri și a oferit 11 pase decisive în acest sezon. El a devenit primul jucător african care cucerește acest premiu și îi succede belgianului Eden Hazard (Chelsea Londra), care a primit această recompensă anul trecut.

Jucătorul lui Leicester City a ținut să dedice premiul echipei sale. "Meritul aparține întregii echipei, precum și antrenorului meu și staff-ului tehnic. Fără ei, nu aș fi primit acest premiu și nu aș fi putut marca. Acesta este spiritul echipei și vreau să le dedic lor acest trofeu", a spus Mahrez.

Recompensa este cu atât mai frumoasă pentru Riyad Mahrez în condițiile în care în urmă cu doi ani, când a semnat cu Leicester City, această grupare evolua în liga a doua engleză, iar acum este la un sigur pas de cucerirea primului său titlu de campioană a Angliei în 132 de ani de existență.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău