Rise Moldova | Oamenii din spatele răpirii fostului judecător ucrainean, Mikola Ceaus

  • 30 Aprilie 2021 12:16
Rise Moldova | Oamenii din spatele răpirii fostului judecător ucrainean, Mikola Ceaus Rise Moldova

Timp de câteva săptămâni, jurnaliștii de la RISE Moldova și Slidstvo.Info din Ucraina au reușit să analizeze datele a peste 20 de cetățeni ucraineni care au intrat în vizorul anchetatorilor moldoveni în legătură cu răpirea din Chișinău a fostului judecător Mikola Ceaus.

Astfel, pe lângă un cetățean ucrainean conectat aparent la serviciile de securitate din țara vecină și a cărui identitate reală am dezvăluit-o anterior, am reușit să stabilim că din echipa care ar fi implicată în răpirea lui Ceaus au mai făcut parte încă patru bărbați care au folosit identități false pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

VENIREA-PLECAREA
24 MARTIE (10 zile până la răpirea lui Ceaus). Un microbuz de cursă traversează frontiera moldo-ucraineană prin punctul de trecere „Tudora”. Printre pasageri  Oleksii Neceaev (33 de ani) și Oleksii Sotnikov (36 de ani), ambii cetățeni ucraineni.

26 MARTIE (8 zile până la răpirea lui Ceaus). La același punct trecere a frontierei moldo-ucraineane se prezintă la fel un microbuz de cursă. Printre călători, alți doi cetățeni ucraineni  Andrii Borodinov (24 de ani) și Serhii Honchar (50 de ani). (Ambii vor sta la același hotel, în camere alăturate, Honchar fiind cel care a plătit cash pentru ambii, potrivit informațiilor oferite de surse din cadrul organelor de drept.)

3 APRILIE (6 ore de la răpirea lui Ceaus). Oleksii Neceaev, Oleksii Sotnikov și Andrii Borodinov părăsesc teritoriul Republicii Moldova prin același punct de trecere „Tudora”, la bordul unui microbuz de cursă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău