RISE Moldova: Funcțiile secrete ale Silviei Radu

  • 21 Mai 2018 10:38
RISE Moldova: Funcțiile secrete ale Silviei Radu Canal2

Silvia Radu administrat oficial, în paralel cu funcția publică, două companii britanice care îi aparțin, deși, potrivit legii, funcționarul public nu poate să desfășoare activitate de întreprinzător, se arată într-un material realizat de Rise Moldova.

Potrivit sursei citate, în cazul firmei Gate for Capital Limited, Silvia Radu nu a indicat în declarația de avere că ar deține și funcția de director. Totuși, după ce a devenit primar interimar de Chișinău, firma britanică s-a ales și cu cel de-al doilea director – Vergiliu Radu, soțul Silviei Radu. 

În răspunsul oferit pentru Rise Moldova referitor la această situație este menționat că Silvia Radu a renunțat la funcție în termenii prevăzuți de lege. „Mai mult, am primit și copia unui proces-verbal al Adunării fondatorilor firmei Gate for Capital Limited. Documentul a fost semnat la 27 noiembrie 2017, adică la 20 de zile de când Radu a preluat interimatul Primăriei Chișinău, și prevede eliberarea din funcție a Silviei Radu și numirea soțului ei, Vergiliu Radu, în calitate de nou director”, susțin autorii investigației. 

Totuși, dovada primită nu demonstrează expedierea primului document. Este pur și simplu ultimul act publicat pe site-ul Registrului britanic, act prin care Vergiliu Radu a devenit și el director.

Într-un e-mail oficial Registrul companiilor din Marea Britanie a confirmat că – până în prezent, nu au primit nicio solicitare de excludere din funcție a vreunui director. Totodată, au confirmat că Vergiliu și Silvia Radu sunt în continuare directorii firmei Gate for Capital. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău