Rise Moldova câștigă la Curtea de Apel dosarul cu PSRM, privind investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”

  • 10 Decembrie 2020 11:29
Rise Moldova câștigă la Curtea de Apel dosarul cu PSRM, privind investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”

Partidul Socialiștilor a pierdut procesul de judecată împotriva organizației RISE Moldova pentru investigația jurnalistică „Banii lui Dodon din Bahamas”.

Organizația a anunțat că după patru ani de judecată, timp în care a ajuns și la CtEDO, RISE Moldova câștigă la Curtea de Apel litigiul cu Partidul Socialiștilor.

Curtea a respins, pe 3 decembrie, din lipsă de temei, acțiunea înaintată de PSRM către jurnalistul Iurie Sănduță și Asociația Reporterilor de Investigație și Securitate.

Investigația RISE „Banii lui Dodon din Bahamas!”, publicată în 2016, relevă o  afacere secretă a socialiștilor cu o companie offshore conectată la Federația Rusă, creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas.

Prin intermediul acestei scheme, o firmă afiliată PSRM, Exclusiv Media, fondată de deputatul Corneliu Furculiță, ar fi primit peste 30 milioane de lei. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din 2016. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului.

Anul trecut, Procuratura a fost sesizată pe cazul Bahams de către deputatul Iurie Reniță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău