RISE Moldova: Relația offshore Plahotniuc – Voronin

  • 05 Mai 2016 12:11
RISE Moldova: Relația offshore Plahotniuc – Voronin

Interesele familiei fostului președinte Vladimir Voronin și ale prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc au fost reprezentate, prin interpuși, în compania offshore prin care a fost controlat postul de televiziune NIT, relevă o investigație a reporterilor RISE Moldova, care a analizat documente din dosarul offshor-urilor Panama.Postul de televiziune NIT a fost lansat…

Interesele familiei fostului președinte Vladimir Voronin și ale prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc au fost reprezentate, prin interpuși, în compania offshore prin care a fost controlat postul de televiziune NIT, relevă o investigație a reporterilor RISE Moldova, care a analizat documente din dosarul offshor-urilor Panama.

Postul de televiziune NIT a fost lansat în 1997 de către compania Noile Idei Televizate SRL, iar timp de aproape 20 de ani asociații majoritari au fost ascunși în offshore-uri. În cercul de interpuși ai beneficiarilor reali figurează actualul viceministru al Economiei, Vitalie Iurcu, bancherul familiei fostului președinte Vladimir Voronin, Igor Anglicev și reprezentantul- afacerilor lui Vlad Plahotniuc în paradisurile fiscale – Serghei Noscov, scrie RISE.

Deși postul de televiziune a fost închis acum patru ani, după ce i-a fost retrasă licența, societatea Noile Idei Televizate SRL este încă activă.

Dosarul numit Panama Papers vizează o mare schemă de evaziuni fiscale,inclusiv ale unor lideri mondiali. Peste 100 de publicații din 76 de țări au lucrat la analizarea documentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău