Riscul formării de cheaguri de sânge în urma vaccinării cu AstraZeneca este ''foarte redus'' (autoritate britanică)

  • 02 Aprilie 2021 13:09
Riscul formării de cheaguri de sânge în urma vaccinării cu AstraZeneca este ''foarte redus'' (autoritate britanică)

Agenția britanică de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a anunțat vineri că din cele peste 18 milioane de doze de vaccin anti-COVID19 de la AstraZeneca administrate în Marea Britanie, au fost raportate doar în jur de 30 de cazuri de cheaguri de sânge, relatează dpa.

Autoritatea britanică a descris riscul formării de cheaguri de sânge asociat cu vaccinul AstraZeneca ca fiind "foarte redus".

Începând cu 24 martie, au fost raportate în total 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală și alte opt tipuri de tromboze, a precizat agenția.

Un alt document al MHRA a prezentat un total de 24 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, fără a oferi detalii în legătură cu această discrepanță.

"Pe baza acestei revizuiri în curs, beneficiile vaccinurilor împotriva COVID-19 continuă să depășească orice riscuri și ar trebui să vă vaccinați când sunteți invitat să faceți acest lucru", a afirmat autoritatea britanică.

În total, peste 31 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-COVID19, dintre care mai mult de 18 milioane cu AstraZeneca.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău