Riscul de spitalizare este cu aproape 70% mai mic în cazul variantei Omicron (autorități norvegiene)

  • 12 Ianuarie 2022 19:40
Riscul de spitalizare este cu aproape 70% mai mic în cazul variantei Omicron (autorități norvegiene)

Riscul de spitalizare este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron de COVID-19 decât în cazul variantei Delta, au declarat miercuri autoritățile sanitare norvegiene, confirmând astfel informațiile care arată că aceasta variantă de coronavirus pare mai puțin periculoasă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Analiza preliminară a datelor norvegiene sugerează că riscul de spitalizare cu COVID-19 drept principală cauză este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron în comparație cu infecțiile cu varianta Delta", scrie Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) în raportul său săptămânal.

Varianta Omicron a fost depistată la 32% dintre persoanele internate cu COVID-19 în țara scandinava în prima săptămână a anului 2022 (24 din 74) față de o proporție de 1,7% cu patru săptămâni mai devreme (3 din 175).

Însă, în aceeași perioadă, varianta a devenit predominantă, reprezentând în prezent aproximativ 90% din noile infecții.

"Varianta Omicron prezintă un risc semnificativ mai mic decât varianta Delta de a dezvolta o formă severă a bolii la persoanele infectate, cel puțin dacă sunt vaccinate", a subliniat FHI într-un alt raport de evaluare a riscurilor.

Cu toate acestea, institutul afirmă că se așteaptă la un val de infectări în cursul iernii care va pune sub presiune sistemul sanitar: din ianuarie până în martie, "câteva sute de mii" de persoane ar urma să fie infectate cu coronavirus, conform previziunilor sale, cu vârfuri zilnice de până la 50.000 de cazuri, în țara nordică cu 5,4 milioane de locuitori. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău