Rio 2016. Fotbal feminin: Germania, campioană olimpică în premieră

  • 20 August 2016 13:56
Rio 2016. Fotbal feminin: Germania, campioană olimpică în premieră

Echipa feminină de fotbal a Germaniei a devenit în premieră campioană olimpică, vineri, la Jocurile de la Rio de Janeiro, după ce a învins în finala de la Maracana echipa Suediei cu scorul de 2-1.

'Mannschaft''-ul feminin avea deja în palmares două Cupe Mondiale și opt EURO, pe lângă trei medalii de bronz la Jocurile Olimpice. Germania îi succede echipei Statelor Unite în palmaresul olimpic, americancele câștigând precedentele trei titluri, iar la Rio ratând în premieră podiumul la o competiție de anvergură.

Acest succes este și scena ideală de adio pentru antrenoarea Silvia Neid, care a pregătit timp de 11 ani echipa Germanie.

Germania s-a impus în fața Suediei, care nu a obținut la Rio decât o victorie, în meciul de deschidere, iar apoi a trecut de două mari favorite, SUA și Brazilia, la loviturile de departajare.

Germania a deschis scorul în finală prin Marozsan (48), iar apoi l-a majorat prin autogolul înscris de Sembrant (62). Scandinavele au redus din diferență prin Schough (67).

Germania are șansa de a obține pe Maracana și titlul olimpic la masculin (în fața Braziliei), după ce în 2014 a cucerit și titlul mondial pe legendara arenă.

Medaliile de bronz la feminin au fost adjudecate de Canada, care a învins surprinzător Brazilia în finala mică, de la Sao Paulo, cu 2-1.

Canada obținuse bronzul și în urmă cu patru ani, la Londra, în timp ce Braziliaa a ratat șansa de a cuceri o medalie olimpică pentru a treia oară, după cele de argint din 2004 și 2008.

Rose (25) și Sinclair (52) au marcat pentru echipa nord-americană, golul de onoare al gazdelor fiind reușit de Beatriz (79).

Finala mică a fost arbitrată de românca Teodora Albon.

În finala mare au evoluat echipele:
Suedia: Lindahl — Rubensson (Eriksson, 70), Sembrant, Fischer, Samuelson — Dahlkvist, Seger (căpitan) — Schough, Asllani (Hammarlund, 66), Schelin — Jakobsson (Blackstenius. 56). Selecționeră: Pia Sundhage.

Germania: Schult — Maier, Krahn, Bartusiak (căpitan), Kemme — Leupolz, Behringer (Goessling, 70), Marozsan, Daebritz (Huth, 84) — Popp, Mittag. Selecționeră: Silvia Neid

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău