Rio 2016: Sergiu Toma a adus medalie pentru Emiratele Arabe Unite

  • 10 August 2016 08:43
Rio 2016: Sergiu Toma a adus medalie pentru Emiratele Arabe Unite

Judocanul născut la Chișinău, Sergiu Toma a devenit medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio în categoria de 81 kg. Sportivul de 29 de ani a cucerit această distincție pentru Emiratele Arabe Unite, pentru care evoluează din 2013, transmite IPN.La precedentele două ediții ale Olimpiadei, Toma a reprezentat Republica Moldova, reușind acum 4 ani să intre în top 10. La această…

Judocanul născut la Chișinău, Sergiu Toma a devenit medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio în categoria de 81 kg. Sportivul de 29 de ani a cucerit această distincție pentru Emiratele Arabe Unite, pentru care evoluează din 2013, transmite IPN.

La precedentele două ediții ale Olimpiadei, Toma a reprezentat Republica Moldova, reușind acum 4 ani să intre în top 10. La această ediție, EAU a avut în componență trei judocani crescuți de Moldova: Sergiu Toma, Ivan Remarenco și Victor Scvorțov.

În confruntarea pentru medalia de bronz, Sergiu Toma l-a întâlnit pe italianul Matteo Marconcini, cel care l-a eliminat în șaisprezecimi pe Valeriu Duminică, care a evoluat pentru Moldova. Toma l-a învins pe Marconcini printr-un ippon executat la mijlocul timpului regulamentar. Toma putea concura și pentru aur, însă a pierdut în semifinale în fața rusului Khasan Khalmurzaev, care avea să devină campion.

Valeriu Duminică, care îl câștigase în prima rundă pe muntenegreanul Srdan Mrvaljevic, a rămas extrem de nemulțumit după partida cu italianul Matteo Marconcini. ”Arbitrii mi-au furat visul olimpic. Chiar dacă eram accidentat, cred că am făcut un turneu bun”, a declarat pentru IPN, Valeriu Duminică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
17,74
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău