Rio 2016: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur

  • 12 August 2016 08:42
Rio 2016: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur

Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost premiată, joi, pe podiumul olimpic, de Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și actual membru al Comitetului Internațional Olimpic, precum și de Ana Pascu, vicepreședintă a Federației Internaționale de Scrimă.Echipa formată din Ana-Maria…

Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost premiată, joi, pe podiumul olimpic, de Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și actual membru al Comitetului Internațional Olimpic, precum și de Ana Pascu, vicepreședintă a Federației Internaționale de Scrimă.

Echipa formată din Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu a cucerit medaliile de aur după ce a dispus în finală de China, deținătoarea titlului, cu scorul de 44-38.

Tricolorele au adus prima medalie delegației României la Jocurile de la Rio.

A fost, totodată, a 16-a medaliei a scrimei românești la Jocurile Olimpice, dintre care patru de aur, cinci de argint și șapte de bronz. România a cucerit în premieră o medalie de aur pe echipe la scrimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău