Rheinmetall anunță că deschide o fabrică de blindate în Ucraina, în următoarele trei luni

  • 10 Iulie 2023 16:13
Rheinmetall anunță că deschide o fabrică de blindate în Ucraina, în următoarele trei luni

Concernul german Rheinmetall intenționează să deschidă o fabrică pentru producția de vehicule blindate în Ucraina în cursul acestui an, scrie defenseromania.ro.

Astfel, CNN scrie că, în maxim trei luni, Rheinmetall va deschide o fabrică de vehicule blindate într-o locație ce va fi situată în partea de vest a Ucrainei.

Rheinmetall va opera fabrica în parteneriat cu Ukroboronprom, grupul de companii deținute de stat ucrainean, care va deține și facilitatea.

Cel mai mare producător de arme din Germania vrea să deschidă acolo și un centru de mentenanță, ucrainenii urmând să întrețină tancurile și alte vehicule blindate realizate în fabrică, a declarat CEO-ul Armin Papperger pentru CNN într-un interviu acordat joi pentru CNN.

„(Ucrainenii) trebuie să se ajute singuri – dacă vor trebui întotdeauna să aștepte (de la) europenii sau americanii să-i ajute în următorii 10 sau 20 de ani, acest lucru nu va fi realizabil”, a spus Papperger.

Compania a declarat pentru ziarul Rheinische Post la începutul acestui an că speră să deschidă o fabrică de tancuri de luptă de 200 de milioane de euro pe teritoriul Ucrainei, unitate care va fi capabilă să producă aproximativ 400 de tancuri pe an.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău