Rezutatele preliminare ale turului II de scrutin organizat în cinci localtăți

  • 06 Decembrie 2021 08:06
Rezutatele preliminare ale turului II de scrutin organizat în cinci localtăți

În cinci localități din Republica Moldova au fost organizate ieri scrutine pentru turul doi de alegere a primarilor. Este vorba de satul Opaci, raionul Căușeni; comuna Hârtop, raionul Cimișlia; orașul Cupcini, raionul Edineț; satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

Potrivit observatorilor acreditați de Comisia Electorală Centrală, nu s-au înregistrat incidente care să pună în pericol buna desfășurare a scrutinului.

Conform datelor preliminare oferite de CEC după încheierea procesului de numărare a voturilor, în satul Opaci a câștigat candidatul independent - Roman Pinteac; în comuna Hârtop - independentul Vitalie Caraja; în orașul Cupcini - Ludmila Magu, la fel candidat independent. În satul Bălceana, fotoliul de primar a fost câștigat de Aurelia Temciuc, iar în comuna Cneazevca, Larisa Tomșa, ambii de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău