Rezultatul votului din SUA putea fi modificat de hackeri străini. Clinton, îndemnată să ceară renumărarea sufragiilor

  • 23 Noiembrie 2016 11:38
Rezultatul votului din SUA putea fi modificat de hackeri străini. Clinton, îndemnată să ceară renumărarea sufragiilor

Universitari și activiști solicită autorităților SUA să revizuiască sau să numere din nou voturile din cadrul alegerilor prezidențiale în statele-cheie, pentru a verifica dacă rezultatele au fost modificate de hackeri străini, iar membrii campaniei lui Clinton sunt îndemnați să se alăture acestora.

Această coaliție solicită membrilor campaniei candidatei democrate să se alăture luptei lor și se află în curs de pregătire a unui raport ce urmează a fi distribuit membrilor comitetului congresional și autorităților federale, în cursul săptămânii viitoare, informează The Guardian, citat de MEDIFAX.

Raportul are în momentul de față 18 pagini și se concentrează asupra revizuirii numărului votului în statele Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Un al doilea grup de analiști, condus de John Bonifaz, fondatorul Institutului Drepturilor Naționale la Vot, și profesorul Alex Halderman, directorul centrului pentru securitate computațională și societate al Universității din Michigan, ia parte la această campanie de solicitare a renumărării voturilor.

Această acțiune are loc în urma surprizei în fața rezultatelor alegerilor din data de 8 noiembrie, și după ce serviciile de informații americane au vehiculat faptul că hackeri ruși ar putea fi vinovați de intervenții în sistemele computerelor electorale și de sustragerea emailurilor oficialilor democrași, înaintea alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău