Rezultatele vizitei procurorului general interimar, Dumitru Robu, la București: colaborări între PG, PA și DNA

  • 16 Iulie 2022 14:24
Rezultatele vizitei procurorului general interimar, Dumitru Robu, la București: colaborări între PG, PA și DNA

Procuratura Generală anunță că procurorul general interimar, Dumitru Robu, s-a aflat într-o vizită de lucru la București, în contextul organizării a celei de-a doua ediții a Conferinței Moldova Platform Support, co-organizată de România, Germania și Franța.

Potrivit unui comunicat al PG, Dumitru Robu a avut o întâlnire bilaterală cu Gabriela Scutea, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu Crin-Nicu Bologa, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.
 
În cadrul acestor întrevederi din partea delegației Republicii Moldova au participat și Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat al Ministerul Justiției și Iulian Rusu, director al Centrului Național Anticorupție.
Din partea Ministerului Public al României, la întâlnirea bilaterală de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au participat și Maria Magdalena Militaru, prim-adjunct al procurorului general, Adriana Denisa Cristodor, procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică, și Monica Costescu, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.
 
În cadrul întrevederii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a discutat despre posibilitatea de angajare a echipelor comune de anchetă în domeniul criminalității financiare, precum și eficiența instrumentelor de cooperare judiciară internațională, între cele două state. La fel, în cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre eficiența unor instituții prevăzute de Codul de procedură penală, cum ar fi acordul de recunoaștere a vinovăției și regimul sancționator aplicabil persoanelor juridice.
 
În partea ce ține de vizita de lucru la sediul Direcției Naționale Anticorupție a României, Dumitru Robu s-a întâlnit cu Crin-Nicu Bologa, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Mădălina Scarlat și Codrin Gavra, procurori-șefi adjuncți al Direcției Naționale Anticorupție și Costin Vârlan, procuror-șef al Serviciului de Cooperare Internațională și Programe.
 
În cadrul acestei întrevederi, părțile au discutat despre perspectivele de colaborare a Procuraturii Generale a Republicii Moldova și a Procuraturii Anticorupție cu Direcția Națională Anticorupție a României, prin realizarea schimbului de experiență și cooperarea operațională.
 
La fel, s-au purtat discuții referitor la semnarea unui acord de colaborare între Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Direcția Națională Anticorupție a României.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău