Rezultatele mai multor concursuri de proiecte finanțate din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM

  • 28 Aprilie 2023 16:11
Rezultatele mai multor concursuri de proiecte finanțate din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM

Comisia specializată de selectare și evaluare a proiectelor finanțate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a desemnat câștigătorii a trei concursuri cu privire la selectarea proiectelor de profilaxie, desfășurate în perioada 23 februarie–17 martie 2023, transmite CNAM.

Astfel, învingătorul concursului de proiecte privind promovarea activității fizice pentru sănătate și alimentației sănătoase la adolescenți și tineri este Asociația Obștească „Principii sănătoase”, care a depus proiectul „Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV”. Scopul principal al proiectului constă în reducerea nivelului morbidității și a mortalității evitabile din cauza bolilor netransmisibile legate de dietă, subnutriție, deficiențe nutriționale și inactivitate fizică în rândul adolescenților și tinerilor.
Proiectul prevede acoperirea cu servicii a unui număr de 7000 de adolescenți și tineri din Republica Moldova și va fi implementat în perioada mai–decembrie 2023. Volumul mijloacelor financiare ce urmează a fi alocate din fondul măsurilor de profilaxie pentru realizarea proiectului respectiv este de aproape 1 milion 993 de mii de lei.

Totodată, învingătorul concursului de selectare a proiectelor de profilaxie și prevenire a riscurilor de îmbolnăvire cauzate de consumul de alcool și tutun este Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care a prezentat proiectul „Conștientizarea riscului pentru sănătate a consumului de tutun și alcool”. Acesta are drept obiectiv creșterea nivelului de informare și conștientizare a riscului consumului de alcool și tutun, inclusiv al produselor noi din tutun. Proiectul urmează a fi realizat în perioada mai–decembrie 2023, iar valoarea totală a lui este de peste 1 milion 997 de mii de lei.

În cadrul celui de-al treilea concurs, de promovare a igienei personale și igienei orale, a fost desemnat câștigător IMSP Policlinica Stomatologică Republicană cu proiectul „Fortificarea sănătății prin menținerea igienei”. Obiectivul principal al proiectului este creșterea gradului de informare și conștientizare a populației, preponderent a copiilor și adolescenților din localitățile rurale, cu privire la importanța igienei personale, inclusiv orale, precum și formarea abilităților de menținere a igienei proprii prin activități de informare și promovare a regulilor de igienă personală.
Acest proiect urmează a fi realizat în perioada mai–decembrie 2023, iar valoarea totală a lui este de un milion de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău