Rezultatele întrevederii Filip-Dăncilă: Extinderea gazoductului Iași-Ungheni și ședință comună a Guvernelor (FOTO)

  • 27 Februarie 2018 12:16
Rezultatele întrevederii Filip-Dăncilă: Extinderea gazoductului Iași-Ungheni și ședință comună a Guvernelor (FOTO)

În prima jumătate a acestui an ar putea fi organizată o ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, iar printre chestiunile discutate ar putea figura și proiectele propuse pentru a fi finanțate de București din contul unui credit nerambursabil, au anunțat astăzi șefii celor două executive în timpul unei conferințe de presă la Chișinău.

Pavel Filip și Viorica Dăncilă au vorbit despre principalele subiecte de pe agenda relațiilor dintre cele două state, în special sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar și majorarea investițiilor românești. În acest context, ei au anunțat că reprezentanța companiei românești Transgaz a fost desemnată câștigătoarea concursului de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz care va gestiona gazoductul Ungheni-Chișinău.

Sporirea cooperării energetice dintre cele două state, în special prin construcția gazoductului respectiv care va contribui la securitatea energetică a Republicii Moldova este unul din proiectele prioritare ale celor două state, dar care are și o importanță regională, au declarat Pavel Filip și Viorica Dăncilă.

Asistența României nu se reduce doar la demersurile politico-diplomatice, dar și la un suport și sprijin material, a menționat Pavel Filip, făcând referire la reconstrucția grădinițelor, procurarea autobuzelor școlare, reparația sediilor unor instituții de cultură precum Sala cu Orgă , Muzeul Național de Arte, bursele oferite pentru elevi și studenți.

România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova, bunăstarea cetățenilor și parcursul său european, a dat asigurări Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizită în Republica Moldova în calitate de premier al României.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău