REZULTATELE Comisiei interguvernamentale moldo-române

  • 15 Octombrie 2015 11:00

Comisia interguvernamentală moldo-română pentru cooperare comercial-economică, reunită la București a convenit asupra implementării unui set de acțiuni privind creșterea volumului schimburilor comerciale, dezvoltarea proiectelor investiționale în domeniul industriei, energiei, agriculturii, transporturilor, dezvoltării regionale.Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul…

Comisia interguvernamentală moldo-română pentru cooperare comercial-economică, reunită la București a convenit asupra implementării unui set de acțiuni privind creșterea volumului schimburilor comerciale, dezvoltarea proiectelor investiționale în domeniul industriei, energiei, agriculturii, transporturilor, dezvoltării regionale.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul comisiei, părțile au discutat despre realizarea proiectelor în sectorul energetic.

Pe segmentul interconexiunilor electrice, vor fi implementate, într-un termen scurt și mediu, trei proiecte de interconectare: linia Vulcănești-Isaccea, construcția liniei electrice Strășeni-Ungheni-RO și construcția liniei Bălți-Suceava.

Pe segmentul gazelor naturale, părțile au convenit să analizeze oportunitățile de amenajare a unor depozite de gaze naturale fie pe teritoriul României, fie pe teritoriul Republicii Moldova, în baza unor studii de fezabilitate, în special pentru acoperirea consumurilor de vârf din perioada de iarnă.

Stephane Bride a menționat, că menținerea ritmului intens al dialogului cu România reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova. Acesta a menționat că România este, din 2014, principalul partener commercial al Chișinăului. Anul trecut valoarea schimburilor moldo-române a ajuns la un nivel record de 1,24 de miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău