Rezultate RESTART: Numărul de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului va fi triplat

  • 22 Aprilie 20:02
Rezultate RESTART: Numărul de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului va fi triplat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi un pachet de măsuri de sprijin pentru consolidarea sistemului de protecție a drepturilor copilului în Republica Moldova. Acesta va permite triplarea numărului de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a specificat că măsurile vor permite să fie stabiliți copiii din sistem, care se află în situații de risc, dar care nu sunt identificați de către stat.

„Vom tripla numărul de specialiști - 150 de angajați noi în domeniul protecției drepturilor copilului. Vom introduce peste 20 000 de dosare în sistemul informațional pentru gestionarea managementului de cazuri în protecția copilului. La fel, vom evalua lunar capacitatea colegilor din prima linie de a identifica copii aflați în nevoie și de a gestiona eficient cazurile”, a spus Alexei Buzu.

De asemenea, ministrul a subliniat că 15 000 de copii vor primi un sprijin financiar în valoare totală de 40 mln lei. „Toți părinții-educatori și asistenții parentali-profesioniști vor continua să primească un spor lunar de 1 000 de lei. La fel, vom informa 300 mii de familii cu copii despre semnele de abuz asupra copiilor și metodele de prevenție”, a menționat Alexei Buzu.

Măsurile sunt realizate cu suportul UNICEF Moldova și fac parte din reforma „Restart”, care și-a propus să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială și să asigure accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău