Rezultate remarcabile ale elevilor români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în Polonia

  • 20 August 2023 16:10
Rezultate remarcabile ale elevilor români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în Polonia

Elevii români au obținut 5 medalii la ediția a XVI-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în perioada 10 - 20 august în Chorzow, Polonia, informează Ministerul Educației. La competiție au participat elevi din 53 de țări.

Medalie de aur și cel mai mare punctaj din competiție la proba teoretică a obținut Andrei Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București, informează Stirile TVR.

Medalii de argint au luat Teofil Voicu, de la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn, de la Liceul Internațional de Informatică București, și Bogdan Ciocârlan, elev la același liceu.

Medalie de bronz a obținut George Vladimir Necula, de la Liceul Internațional de Informatică București.

Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava și prof. dr. Petru Crăciun, de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

''Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori și tuturor celor ce i-au susținut în drumul spre performanță'', a transmis Ministerul Educației de la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău