Rezoluția privind retragerea trupelor ruse din R.Moldova, pe agenda Adunării Generale a ONU

  • 22 Iunie 2018 10:54
Rezoluția privind retragerea trupelor ruse din R.Moldova, pe agenda Adunării Generale a ONU

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite va examina, astăzi, 22 iunie, proiectul de rezoluție propus de R.Moldova privind retragerea trupelor ruse și a armamentului rusesc din Transnistria.

De menționat faptul că autoritățile moldovenești insistă asupra retragerii necondiționate și complete a Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), aflat  ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu și a contingentului rotativ care face parte din componenta militară a Comisiei Unificate de Control, dislocat în raioanele de est a țării, în conformitate cu prevederile Acordului moldo-rus de încetare a focului din 21 iulie 1992.

Potrivit documentului, staționarea ilegală a trupelor străine pe teritoriul R.Moldova este o amenințare directă la adresa securității țării și ca o sfidare a suveranității și integrității teritoriale a acesteia. În contextul perpetuării crizei din Ucraina, intensificarea activităților militare ale trupelor ruse și structurilor de forță transnistrene contribuie la sporirea tensiunilor în această regiune a Europei, se mai spune în proiectul Rezoluției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău