Rezoluția ONU care critică decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului a fost respinsă

  • 19 Decembrie 2017 10:29
Rezoluția ONU care critică decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului a fost respinsă

Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care critică decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului a fost respinsă. SUA și-au utilizat dreptul de veto, în ciuda faptului că toate cele 14 țări membre ale structurii au votat în favoarea documentului.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a blocat adoptarea rezoluției și a declarat că țara sa a acționat astfel în interesul Israelului și al poporului palestinian. 

Liderii palestinieni au criticat decizia despre care au spus că e încă o dovadă a faptului că Statele Unite nu mai pot juca rolul de mediator în procesul de pace din Orientul Mijlociu, de vreme ce iau partea Israelului. 

Purtătorul de cuvânt al președintelui Autorității Palestiniene a spus că veto-ul american vine în contradicție cu toate rezoluțiile ONU adoptate până în prezent în privința Ierusalimului. 

Singurii care au salutat respingerea rezoluției au fost israelienii, iar premierul Benjamin Netanyahu le-a mulțumit președintelui american și ambasadorului SUA la ONU pentru poziția adoptată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău