Rezoluția în Congresul SUA: Se solicită investigarea fraudei bancare din Republica Moldova

  • 29 Septembrie 2016 01:59
Rezoluția în Congresul SUA: Se solicită investigarea fraudei bancare din Republica Moldova

Congresmanul american Randy Weber a înregistrat un proiect de rezoluție în Congresul SUA în care se solicită, printre altele continuarea investigațiilor de către instituțiile abilitate ale acestui stat în privința fraudei bancare din Republica Moldova și să raporteze rezultatele acestor investigații Congresului, după finalizarea lor.

În proiectul Rezoluției este dată și o listă de nume – oameni de afaceri și funcționari din Republica Moldova cărora să le fie aplicate sancțiuni în cazul în care se va constata că au participat la spălările de bani. Printre aceștia sunt prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc, președintele parlamentului Andrian candu, membri ai Guvernului, funcționari din structurile statului și oameni de afaceri despre care presa a scris că ar fi afiliați lui Vlad Plahotniuc.

Autorul rezoluției încurajează autoritățile de la Washington să limiteze asistența pentru Republica Moldova și să se asigure că alegerile prezidențiale vor fi libere și corecte.

În textul documentului se mai menționează că furtul a circa 1 miliard de dolari de la cele trei bănci din Moldova în 2014, a demascat fenomenul corupției la cele mai înalte nivele ale Guvernului Republicii Moldova, iar ulterior au urmat proteste masive.

În același timp, Parlamentul de la Chișinău anunță că șeful Legislativului întreprinde, începând de astăzi, o vizită la Washington, unde va avea mai multe întrevederi oficiale, inclusiv l Congresul Statelor Unite. Mâine, la Librăria Congresului Andrian Candu va oferi o recepție cu ocazia a 25 ani de independență a Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău