Rezoluția împotriva rasismului votată de ONU, calificată drept „ipocrizie” de către SUA

  • 20 Iunie 2020 18:25
Rezoluția împotriva rasismului votată de ONU, calificată drept „ipocrizie” de către SUA

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a criticat vehement sâmbătă ''ipocrizia'' Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, care a votat cu o zi înainte o rezoluție condamnând rasismul sistemic și violențele poliției, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, din care face parte Venezuela, și recent Cuba și China, a fost întotdeauna și rămâne un refugiu pentru dictatorii și pentru democrațiile care îi tolerează", a declarat secretarul de stat.

"Decizia Consiliului de a vota ieri o rezoluție axată pe poliție și rasism în Statele Unite îl trage și mai jos", a adăugat responsabilul american.

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat în unanimitate, vineri, la Geneva, o rezoluție ce condamnă rasismul sistemic și violența poliției, după o dezbatere istorică și după înlăturarea unei mențiuni ce viza în mod specific Statele Unite, notează France Presse.

Rezoluția, prezentată de țările africane în cadrul unei reuniuni de urgență convocată după moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite și după protestele masive împotriva rasismului din întreaga lume ce au urmat, a fost adoptată prin consens de acest organism al ONU din care Washingtonul s-a retras în 2018. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău