Rezerviștii Forțelor Armate vor participa la exerciții militare și în luna mai

  • 29 Aprilie 2023 11:30
Rezerviștii Forțelor Armate vor participa la exerciții militare și în luna mai

Armata Națională a anunțat astăzi că planifică în luna mai desfășurarea exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, Octavian Druță, exercițiile se vor desfășura în perioadele 15-19 mai și 22-26 mai curent. În acest context, Centrele Militare Teritoriale vor invita rezerviștii la sediile lor pentru actualizarea datelor personale, precum și pentru înmânarea ordinelor pentru participare la instruire.

Conform sursei citate, exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, participanții la exercițiu, care durează cinci zile, vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucție, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Ministerul Apărării anunță că exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău