Rezervele valutare ale Republicii Moldova s-au micșorat în luna aprilie cu puțin peste 87 de milioane de dolari

  • 10 Mai 11:04
Rezervele valutare ale Republicii Moldova s-au micșorat în luna aprilie cu puțin peste 87 de milioane de dolari

Rezervele valutare ale Rep. Moldova s-au micșorat în luna aprilie cu puțin peste 87 de milioane de dolari, iar de la începutul anului – cu aproape 557 de milioane de dolari, arată un raport prezentat astăzi de Banca Națională a Moldovei.

Conform BNM, la sfârșitul lui aprilie, activele oficiale de rezervă au constituit aproape 3 miliarde și 345 de milioane de dolari, în descreștere cu 87,48 de milioane în comparație cu data de 31 martie, când acestea au însumat peste 3 miliarde 432 de milioane de dolari.

Diminuarea activelor oficiale de rezervă a fost determinată în principal de deprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul, fiind vorba de aproximativ 53 de milioane de dolari.

O altă componentă importantă în scăderea activelor o constituie ieșirile nete aferente rezervelor obligatorii în valută ale băncilor licențiate în sumă de peste 20 de milioane de dolari. Totodată în aprilie Rep. Moldova a achitat plăți aferente datoriei publice externe de aproape 15 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:8,75 m/s
Mon
13
Tue
15
Wed
17
Thu
17
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău