Rezervele Băncii Centrale afgane păstrate în SUA nu sunt accesibile talibanilor

  • 16 August 2021 19:56
Rezervele Băncii Centrale afgane păstrate în SUA nu sunt accesibile talibanilor

Talibanii nu vor avea acces la rezervele monetare ale Băncii Centrale păstrate de guvernul afgan în SUA, a asigurat luni un responsabil al administrației președintelui Joe Biden, în timp ce majoritatea acestor fonduri se află în afara Afganistanului, informează France Presse, potrivit Agerpres.

„Activele Băncii Centrale pe care guvernul afgan le deține în SUA nu vor fi puse la dispoziția talibanilor”, a subliniat același responsabil american.

Marea majoritate a rezervelor monetare ale Băncii Centrale afgane nu se află în Afganistan, a precizat pentru AFP o sursa apropiată dosarului, fără ca totuși să precizeze câte dintre aceste active sunt păstrate în Statele Unite.

Rezervele brute ale Băncii Centrale afgane se ridicau la 9,4 miliarde de dolari la sfârșitul lunii aprilie, potrivit Fondului Monetar Internațional.

Afganistanul se afla luni în mâinile talibanilor după colapsul forțelor guvernamentale și fuga în străinătate a președintelui Ashraf Ghani. Mii de persoane încercau cu disperare, într-un haos total, să fugă din țară de pe aeroportul din Kabul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău