Rezervația „Prutul de Jos” a fost inclusă într-un proiect de susținere a turismului autohton
-
21 Septembrie 2020 14:41
Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Uk aid și Guvernul Suediei, a stabilit activități comune de implementare a bunelor practici în turism împreună cu Rezervația Naturală “Prutul de Jos”.
Această inițiativă reprezintă o parte componentă a unei campanii de susținere a turismului autohton, întitulată “CURAJ TURISM MOLDOVA!”, transmite MOLDPRES.
Memorandumul de înțelegere a fost semnat cu scopul de a oferi asistență din partea ANTRIM către Rezervația Naturală “Prutul de Jos”, iar activitățile de suport vor fi direcționate spre îmbunătățirea cunoștințelor, metodelor și practicilor aplicate în cadrul Centrului de Informare pentru Turiști.
Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, a menționat importanța acțiunilor cu scopul de a spori atractivitatea turistică a destinațiilor din țară și a accentuat necesitatea asigurării unei continuități în stabilirea parteneriatelor dintre sectorul public și cel privat pentru a spori investițiile. „Semnarea acestui Memorandum completează dezvoltarea turismului în zonă, pe lângă celelalte produse existente ale beneficiarilor asistați de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, precum experiențele vitivinicole oferite de vinării și serviciile de cazare oferite de către pensiuni”, a subliniat Diana Lazăr.
De asemenea, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, ANTRIM va promova Rezervația "Prutul de Jos” ca destinație turistică prin intermediul integrării acesteia în programul multidimensional de promovare, sub egida brandului de țară. Aceste activități vor spori vizibilitatea Rezervației ,,Prutul de Jos” și vor determina cât mai mulți oameni să viziteze și să aibă parte de experiențe frumoase.
”Semnarea memorandului de înțelegere cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova reprezintă un punct de start important pentru activitatea de promovare a combinației de produs și experiențe turistice, disponibile în Rezervația Naturală “Prutul de Jos” și în proximitatea acesteia. Un pas important în acest sens îl reprezintă lansarea Centrului de Informare, conform metodologiei de succes, implementate de către Centrul Național de Informare pentru Turiști din Chișinău, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova”, a estimat Nicolae Lupașcu, directorul Rezervației Naturale “Prutul de Jos”.
La rândul său, Victoria Bucătaru, director executiv ANTRIM, a relevat că „promisiunea de descoperire, de poziționare pe piața internațională drept o destinație verde, sustenabilă și cu capacitate de a atrage interesul repetat al vizitatorilor în căutarea unui refugiu, aparent ambițioasă, este realizabilă în condițiile unei sinergii dintre experiența ANTRIM și curajul, reziliența unor puncte de interes turistic, precum Rezervația Naturală “Prutul de Jos”. Acesta poate deveni un alt precedent de model de succes în dezvoltarea activității turistice din Moldova”.
“Prutul de Jos” este prima Rezervație a Biosferei din Republica Moldova, care a devenit și prima arie protejată din țara noastră ce a obținut, în 2018, statut de importanță internațională în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Rezervația se extinde pe o suprafață de circa 15 mii de hectare și are scopul de a asigura protecția și conservarea unor zone de habitat natural.