Rex Tillerson: Partidul libanez proiranian Hezbollah face parte din 'procesul politic din Liban'

  • 15 Februarie 2018 12:43
Rex Tillerson: Partidul libanez proiranian Hezbollah face parte din 'procesul politic din Liban'

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a admis miercuri, 14 februarie, cu o zi înainte de o vizită la Beirut în cadrul unui turneu în Orientul Mijlociu, că puternicul partid libanez proiranian Hezbollah face parte din 'procesul politic din Liban', relatează Agerpres.

Ministrul american de externe, care a răspuns la întrebările jurnaliștilor în cursul unei vizite în Iordania, a reamintit sprijinul Washingtonului pentru un 'Liban liber, democratic și care să se elibereze de influențele altora'.

Considerat de Statele Unite ca o grupare 'teroristă', formațiunea armată șiită este un actor principal al vieții politice libaneze, dar joacă și un rol-cheie în regiune, mai ales în războiul din Siria.

La Beirut, secretarul de stat american urmează să aibă o serie de întrevederi 'legate de viitorul Libanului', a explicat el, afirmând sprijinul Washingtonului pentru 'procesul democratic din această țară și întărirea forțelor armate libaneze, pentru ca să existe o forță legitimă de securitate sub controlul guvernului libanez'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău