Revizuirea cheltuielilor pentru alegerile din 11 iulie, amânată de CEC

  • 19 Mai 2021 16:17
Revizuirea cheltuielilor pentru alegerile din 11 iulie, amânată de CEC

Comisia Electorală Centrală a exclus de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 19 mai, chestiunea cu privire la modificarea hotărârii ce vizează aprobarea devizului de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Aceasta, după ce la CEC a parvenit o scrisoare a premierului interimar, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

Președintele Comisiei, Dorin Cimil, a declarat că, jumătate de oră înainte de ședință, la CEC a parvenit scrisoarea premierului interimar, în care se spune că pentru organizarea alegerilor s-a decis alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă. În aceeași scrisoare se menționează că executivul este disponibil de a aloca CEC necesarul suplimentar de mijloace financiare începând cu data de 20 iunie – „după determinarea exhaustivă a tuturor costurilor ce nu au putut fi estimate complet la etapa planificării”.

În acest context, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus ca chestiunea privind devizul de cheltuieli pentru scrutin să fie exclusă de pe ordinea de zi. „Consider oportun ca să venim cu decizia după ce vom avea calculele finale, reale și efective, care urmează a fi suportate”, a notat Maxim Lebedinschi. Propunerea a fost susținută cu șase voturi ale membrilor CEC.

La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 11 iulie, în valoare de 125 de milioane de lei. Guvernul a decis alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă și a recomandat revizuirea cheltuielilor planificate pentru alegeri, în vederea diminuării lor. Totodată, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declara că banii necesari organizării alegerilor vor fi transferați în mai multe tranșe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău