Revista presei: Situația postelectorală din România și scena politică din Moldova de la est de Prut

  • 18 Decembrie 2016 22:16
Revista presei: Situația postelectorală din România și scena politică din Moldova de la est de Prut

New York Times privește și spre România și constată că "președintele a trimis înapoi Parlamentului legea de anulare a 102 taxe - inclusiv taxa radio-tv - pentru a fi rediscutată" după învestirea noului legislativ, în care PSD și aliatul său mai mic, ALDE, vor deține o majoritate absolută.

O majoritate pe care au dobândit-o cu ajutorul strategilor israelieni, subliniază Jerusalem Post, sub titlul "strategii israelieni câștigă alegerile din România".

În Moldova de dincolo de Prut, ziarul ungar Nepszava informează că după învestirea sa Igor Dodon va propune retragerea cetățeniei moldovenești a fostului președinte român Traian Băsescu și a soției sale. Igor Dodon va face totuși o vizită la Bruxelles, dar numai după cea la Moscova, informează agenția de presă Infotag, cu observația că Dodon "nu a exclus că ar putea fi nevoie să poarte negocieri trilaterale cu Moscova și Bruxelles-ul, în vederea soluționării problemelor economice și funcționării zonelor de liber schimb ale Republicii Moldova cu UE și CSI". Ziarul Timpul de la Chișinău constată că "Dodon îndeamnă Rusia să se implice mai activ" în Basarabia, întrucât procesul de primire a cetățeniei române echivalează cu o "românizare", apreciază viitorul președinte al Republicii Moldova, informează Rador.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău