REVISTA PRESEI | De ce Igor Dodon nu trebuie detronat definitiv, pe cale legală, nu știe nimeni (Tribuna)

  • 16 Ianuarie 2018 11:32
REVISTA PRESEI | De ce Igor Dodon nu trebuie detronat definitiv, pe cale legală,
 nu știe nimeni (Tribuna)

Traian Băsescu va depune în Parlamentul României un proiect de lege privind UNIREA cu Republicii Moldova, scrie Ziarul Național. Traian Băsescu a afirmat că Unirea cu Republica Moldova poate fi realizată „dacă vor moldovenii”. „Procedura ar fi să vrea moldovenii, (...) prin decizia Parlamentului”, a precizat Traian Băsescu.

Un primar din Republica Moldova cere azil politic în România, titrează Adevărul. Ziarul  scrie că primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, Liviu Raischi, a anunțat că intenționează să plece din funcție și că solicită azil politic în România.

Potrivit lui Liviu Raischi, la baza acestei decizii ar sta un dosar penal fabricat la comanda PDM, condus de către Vlad Plahotniuc.

„Despre motivul plecării mele întrebați-i pe presupușii democrați din Republica Moldova. Mie nu-mi place să mă rog la ei, chiar și la democrați. Eu plec pentru totdeauna. Este din cauza dosarului penal intentat împotriva mea și „kinoul” (filmul) cela cu aiureli”, a declarat Liviu Raischi pentru publicația Observatorul. Sursa citată menționează că Liviu Raischi a câștigat de fiecare dată alegerile locale pe listele Partidului Liberal, iar după ultimul scrutin a trecut în echipa Partidului Democrat.

Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe președinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului, observă Timpul. 

De ce, după trei cazuri de suspendare temporară din funcție a lui Igor Dodon, acesta nu este detronat definitiv, pe cale legală, din funcția de președinte, nu știe nimeni. Poate că la această întrebare ar ști ce să ne răspundă Vlad Plahotniuc. Poate că Dodon îi este necesar liderului PDM, pe post de sperietoare de serviciu, cu care să dea de înțeles cetățenilor că poate exista și ceva mai rău decât actuala guvernare, presupune autorul.

Cât despre Dodon, subliniză Timpul, comportamentul acestuia ne dă o dovadă în plus că locul său nu este în nicio funcție publică. Prin acțiunile sale, el este un generator de instabilitate și un creator de crize politice. Ar trebui ca suspendările sale să completeze lunga listă a încălcărilor și infracțiunilor comise de către el, de când deține funcții publice.  

După Tribuna, suspendările Președintelui Igor Dodon, care devin tot mai frecvente în ultimul timp, nu e doar  un procedeu tehnic, de o „găselniță” a puterii, care-i permite să „fenteze” șeful statului și să-și promoveze anumite interese de moment. În spatele unor aparențe de ordin tehnic, se ascunde de fapt un atac dur și bine țintit la autoritatea Președintelui, potrivit portalului.  S-ar putea ca  toate atacurile la adresa Președintelui să se soldeze cu creșterea rating-ului acestuia, presupune Tribuna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău