Reunune FMI și Banca Mondială: Finanțiștii din G20 cer statelor să depășească tensiunile comerciale

  • 13 Aprilie 2019 13:59
Reunune FMI și Banca Mondială: Finanțiștii din G20 cer statelor să depășească tensiunile comerciale

Riscul ca economia globală să încetinească mai mult decât estimările i-a determinat pe oficialii din finanțe să solicite statelor să depășească diferendele comerciale și să opteze pentru o cooperare multilaterală și o "acțiune politică în timp util”, informează Reuters.

Liderii Grupului celor 20 de țări industrializate participanți la reuniunea de primăvară a FMI și Băncii Mondiale sunt îngrijorați de faptul că slăbiciunile evidente din economiile cheie ar putea să se răspândească, mai ales în cazul în care tensiunile comerciale cum sunt cele dintre Statele Unite și China, se vor agrava în continuare.

"Balanța riscurilor rămâne înclinată spre dezavantaj", a declarat ministrul japonez de finanțe, Taro Aso, la o conferință de presă în urma unei întâlniri a miniștrilor de finanțe ai G20 și a bancherilor centrali. Comentariile lui Aso sunt în concordanță cu cele ale altor oficiali prezenți la Washington, dintre care mulți se tem că efectele politicilor comerciale protecționiste sunt de vină pentru slăbiciunea economiei mondiale.

Înainte de începerea evenimentului FMI a efectuat o nouă reducere a estimărilor de creștere globală, precizează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău