Reuniuni secrete de informare a Congresului american cu privire la situația din Iran

  • 17 Mai 2019 08:25
Reuniuni secrete de informare a Congresului american cu privire la situația din Iran

Oficialități din cadrul Administrației Trump vor organiza săptămâna viitoare informări secrete cu privire la actualele relații cu Iranul, au anunțat joi surse din cadrul Congresului, după ce atât legislatori democrați cât și republicani au cerut mai multe informații în legătură cu acestea, scrie Rador.

Astfel, secretarul de stat Mike Pompeo, comandantul Statului Major Interarme, generalul Joseph Dunford și secretarul în exercițiu al Apărării, Patrick Shanahan vor participa marțea viitoare la o sesiune de informare a Senatului, controlat de republicani.

Democrații, majoritari în Camera Reprezentanților, au anunțat la rândul lor că doresc să discute cu Mike Pompeo, însă până acum nu s-au stabilit o dată a întâlnirii. Membrii Congresului reclamă de mai multe săptămâni faptul că Administrația Trump nu le-a oferit mai multe informații cu privire la situația din Iran, și chiar republicanii se plâng de acest lucru.

Relațiile dintre Washington și Teheran au devenit foarte încordate după ce luna aceasta președintele Trump a decis să încerce reducerea la zero a exporturilor iraniene de petrol și a ordonat o sporire a prezenței militare americane în Golf, ca urmare a ceea ce a descris drept "amenințările iraniene".

La începutul acestei săptămâni, SUA și-au retras o parte a personalului diplomatic din Iran, ca urmare a atacurilor împotriva a patru petroliere, în Golful Persic. Cu toate acestea, președintele Trump a declarat joi că speră ca SUA să nu înceapă un război cu Iranul.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău