Reuniunea virtuală a liderilor G7 asupra Afganistanului va avea loc marți, anunță premierul britanic Boris Johnson

  • 22 August 2021 18:18
Reuniunea virtuală a liderilor G7 asupra Afganistanului va avea loc marți, anunță premierul britanic Boris Johnson

Reuniunea virtuală a liderilor G7 asupra Afganistanului va avea loc marți, 24 august, a anunțat duminică premierul britanic Boris Johnson, a cărui țară asigură în prezent președinția G7 (Germania, Canada, SUA, Franța, Italia, Japonia și Regatul Unit), informează AFP, citat de AGERPRES.

„Voi convoca marți liderii din G7 pentru discuții urgente asupra situației din Afganistan. Este vital ca membrii comunității internaționale să conlucreze pentru a asigura evacuări sigure, pentru a preveni o criză umanitară și a ajuta poporul afgan să protejeze progresele din ultimii 20 de ani", a anunțat șeful guvernului britanic pe Twitter.

O reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai țărilor din G7 a avut loc deja joi. La finalul acestei reuniuni, miniștrii i-au îndemnat pe talibani să garanteze securitatea cetățenilor străini și afganilor care doresc să părăsească Afganistanul.

De asemenea, ei au subliniat „necesitatea ca toate părțile să respecte dreptul internațional umanitar".

La o săptămână după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, mii de persoane încearcă încă să plece din această țară, cu riscul vieții lor, în timp ce operațiunile de evacuare a cetățenilor străini continuă în condiții dificile.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat duminica aceasta că șapte persoane și-au pierdut viața în haosul ce înconjoară aeroportul din Kabul.

Cel puțin 20 de persoane au murit în ultimele șapte zile în și în jurul aeroportului din Kabul după ce insurgenții talibani au preluat controlul asupra capitalei afgane, duminica trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău