Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Weekend bogat în spectacole susținute de actori de pe ambele maluri ale Prutului

  • 15 Septembrie 2023 13:59
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Weekend bogat în spectacole susținute de actori de pe ambele maluri ale Prutului

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești continuă în acest sfârșit de săptămână cu un spectacol de teatru în aer liber, două spectacole radiofonice și șase spectacole de teatru susținute de actori de pe ambele maluri ale Prutului.

Astăzi, actorii de la Teatrul Fără Nume, invită publicul la ora 17:00, la spectacolul „Și restu-i tăcere...”, în regia lui Mihai Țărnă. Spectacolul este un omagiu adus lui William Shakespeare. În distribuție: Cătălina Cazacu, Ion Munteanu, Vitalie Jacotă, și alții.

 „Antonin Artaud. Familia Cenci  regia lui Silviu Purcărete, în interpretarea actorilor de la teatrul Național „Vasile Alecsandri” de la Iași va fi prezentat în Sala Mare la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.  Publicul este așteptat diseară la ora 19:00.

Teatru Radiofonic București va prezenta audienței sâmbătă spectacolul „Vara în care mama a avut ochii verzi”, după romanul Tatianei Țâbuleac. Adaptarea radiofonică – Magda Duțu, regia artistică – Diana Mihailopol. În distribuție: Rodica Mandache, Marius Manole, Marcela Motoc, Daniel Tudorică. Spectacolul va fi audiat la ora 14:00, la Sala Antract a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Accesul este liber.

Tot sâmbătă, la ora 17:00, Teatrul „B.P. Hasdeu” din Cahul își așteaptă publicul la spectacolul „Menajeria de sticlă”. Istoria este o dramă de familie cu oameni care trăiesc sub același acoperiș și care caută cu disperare să își găsească fericirea, explică regizorul spectacolului, Mihai Fusu. Spectacolul se va juca în Sala Studio la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

La ora 18:00, în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, studenții de la Academia de Muzică Teatru, și Arte Plastice vor susține un spectacol de 20 minute în aer liber „Marilyn Monroe – Frumoasă și Facinantă”. Accesul publicului este liber.

O altă recomandare este spectacolul „Lysistrata, dragostea mea”, care se va juca la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, sâmbătă la ora19:00, de actorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” de la Iași, după textul lui Matei Vișniec. Comedia aduce în prim-plan eterna relație între bărbați și femeie, aflată mereu la granița dintre a declara război și a face pace.

Duminică, la ora 14:00 – spectacolul radiofonic „Vladimir Ghika – Peregrinul catolic. Profesor de speranță” își așteaptă publicul la catedrala romano-catolică „Providența Divină”. Intrare liberă pentru public.

La 17:00, actorii de la Teatrul Național „Lucian Blaga” de la Cluj invită spectatorii la o comedie muzicală de Ada Milea – „O scrisoare pierdută în concert”. Muzica originală de Ada Milea și Anca Hanu. Se va juca în Sala Mare la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

O premieră a Festivalului Internațional de Teatru „Eugen Ionesco” de la Chișinău, spectacolul „Revizorul”, în regia lui Petru Vutcărău, invită publicul la duminică, la ora 19:00. O comedie de trei ore, modernizată și adaptată la problemele cu care se confruntă societatea în ziua de astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău