Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | Programul evenimentelor de astăzi, 18 septembrie. Scriitoarea Ana Blandiana va susține o conferință

  • 18 Septembrie 08:37
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | Programul evenimentelor de astăzi, 18 septembrie. Scriitoarea Ana Blandiana va susține o conferință

A IX-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești are loc la Chișinău în perioada 10-22 septembrie, sub genericul „Conexiuni europene”. Astăzi, 18 septembrie, publicul de la Chișinău va avea ocazia s-o întâlnească pe scriitoarea, ziarista și luptătoarea pentru libertate civică din România, Ana Blandiana, care va avea o conferință publică la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. De asemenea, printre evenimentele programului de astăzi se numără un spectacol radiofonic, după opera aceleiași scriitoare, și două spectacole jucate de actori din Suceava și de la Sibiu, transmite Radio Chișinău.

Astfel, în Sala de Conferințe a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 13:00, publicul chișinăuian va putea să participe la scenariul radiofonic „Ana Blandiana - Copilul din sufletul meu. Neteama de moarte” de Ion-Costin Manoliu, după regia lui Nicolae Mărgineanu, producție a Teatrului Național Radiofonic, în colaborare cu Radio România. Intrarea la eveniment este liberă.

Tot în Sala de Conferințe de la TNME, va fi prezentă astăzi scriitoarea română Ana Blandiana, care va dialoga cu publicul chișinăuian în cadrul conferinței „Poezia ca o formă superlativă de viață”. Evenimentul va începe la ora 14:00, iar intrarea la eveniment, de asemenea, este liberă. 

La ora 17:00, în Sala Studio de la teatrul „Mihai Eminescu”, actorii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava vor juca spectacolul „Cântăreața cheală” de Eugene Ionesco, în regia lui Alex Bogdann. 

Ultimul eveniment care va avea loc astăzi, în cadrul RTNR, este comedia Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu - „Scandal în culise” de Michael Frayn, după regia lui Andrei și Andreea Grosu. Spectacolul va avea loc cu începere de la ora 19:00 și se va juca pe scena din Sala Mare a TN „Mihai Eminescu”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău