Reuniunea Teatrelor Naționale Românești prezintă în aceste zile două spectacole, „Ierbarul” și „Vrăjitoarea din Konotop”

  • 20 Septembrie 2023 12:50
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești prezintă în aceste zile două spectacole, „Ierbarul” și „Vrăjitoarea din Konotop”

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești prezintă în aceste zile două spectacole mult așteptate, în opinia criticilor: „Ierbarul”, în regia lui Radu Afrim și „Vrăjitoarea din Konotop”, interpretat de actorii de la Teatrul Național „Ivan Franko” din Kiev. Publicul este invitat și la două spectacole radiofonice care relatează istorii tragice ale comunismului pe ambele maluri ale Prutului, iar intrarea la audiere este gratuită, transmite Radio Chișinău.

În ediția din acest an, Reuniunea pune accent pe spectacolul la microfon. În programul de mâine, 21 septembrie, la ora 14:00, va fi prezentat spectacolul radiofonic „Lacrimi de sânge” – un spectacol despre provocări pe care le moștenim din lumea de ieri, lumea comunismului, a spus într-o emisiune la Radio Chișinău, autorul scenariului, Ion-Costin Manoliu.

„Un spectacol, care spre bucuria mea, a luat și premiul UNITER pentru „Cel mai bun spectacol radiofonic al anul 2002”, acum mai bine de 20 de ani. Ne trimite la lumea de ieri, la perioada stalinistă, cu provocările ei, pusă față în față cu lumea de azi, cea a tinerilor, cea  a comunicării globale”.

Radu Afrim, premiat de trei ori de UNITER ca cel mai bun regizor, va prezenta astăzi  spectacolul „Ierbar”, iar mâine se va juca piesa „Vrăjitoarea din Konotop” în interpretarea actorilor de la Teatrul Național „Ivan Franko” din Kiev, a spus coordonatoarea proiectului, Mariana Onceanu-Hadârcă.

„Face să fie foarte aproape de noi, cu un spectacol excepțional, realizat de Radu Afrim, inspirat după volumul de poezie a Simonei Popescu – „Ierbar. Mâine (n.r. 21 septembrie) avem un eveniment deosebit. Pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” vor juca actorii de la Teatrul Academic Național Dramatic „Ivan Franko” din Kiev în spectacolul „Vrăjitoarea din Konotop”. Îi așteptăm pe toți în semn de solidaritate cu cei care luptă pentru dreptul la libertate și pentru dreptul la identitatea lor”.

În cadrul Reuniunii sunt deschise două expoziții de fotografie și carte rară: „First Folio – 400 de ani de la apariția operelor complete ale lui Shakespeare” de Emil Boroghină și expoziția multimedia din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „(R)evoluția tablourilor” de Florin Ghioca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău