Reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova (PROGRAM)

  • 06 Iulie 2018 17:17
Reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova (PROGRAM)

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează, în perioada 9 – 11 iulie 2018, la Chișinău, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova. Ședința de inaugurare a reuniunii, condusă de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va avea loc la 9 iulie, la sediul MAEIE.

Evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de activitatea misiunilor diplomatice  și sporirii eficienței acestora,  realizării politicii externe și stabilirii unor noi sarcini și priorități pe termen scurt și mediu. În cadrul reuniunii vor fi examinate chestiuni legate de evoluția situației internaționale din ultima perioadă, în particular sfidările și amenințările la adresa securității internaționale.

O prioritate la ordinea zilei o constituie și problemele cu care se confruntă diaspora, modalitățile de a oferi protecție socială cetățenilor moldoveni aflați temporar la muncă peste hotare.

În scopul eficientizării activității ambasadelor, formulării unor sarcini concrete pentru instituțiile serviciului diplomatic în vederea atingerii obiectivelor trasate de autorități în politica externă, agenda evenimentului include întâlniri a șefilor misiunilor diplomatice cu prim-ministrul Pavel Filip și membrii Guvernului (9 iulie), președintele Parlamentului, Adrian Candu (10 iulie), președintele Republicii Moldova, Igor Dodon (11 iulie), alți conducători ai instituțiilor de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău