Reuniune extraordinară a Comitetului Național de Securitate Aeronautică. Deciziile adoptate

  • 01 Iulie 15:55
Reuniune extraordinară a Comitetului Național de Securitate Aeronautică. Deciziile adoptate

Comitetul Național de Securitate Aeronautică (CNSA) s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară, pentru a analiza și identifica toate circumstanțele și acțiunile conexe tragicului incident care a avut loc pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău pe 30 iunie, anul curent.

În cadrul ședinței, a fost luată decizia de creare a Grupului de lucru la nivel de experți din domeniul securității și ordinii publice, cu participarea tuturor instituțiilor abilitate în domeniul securității aeronautice, informează MAI.

Grupul de lucru urmează să elaboreze un set de decizii, recomandări și propuneri care vizează buna desfășurare a activităților aeroportuare și asigurarea unui nivel adecvat de securitate și ordine publică în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.


În această ordine de idei, Ministerul Afacerilor Interne solicită tuturor reprezentanților mass-media să verifice veridicitatea și autenticitatea oricăror informații cu referire la accidentul din 30 iunie prin intermediul Comitetului Național de Securitate Aeronautică, pentru a evita dezinformarea cetățenilor.


Publicarea și distribuirea intenționată sau neintenționată a informaților eronate pot genera riscuri la adresa ordinii publice, securității aeronautice și securității naționale și urmează a fi investigate și contracarate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Din componența CNSA fac parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (fostul Minister al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la momentul instituirii CNSA), Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Autorității Aeronautice Civile, ÎS „MoldATSA”, SRL „Fly One”, ÎS „Aeroportul Internațional Mărculești”, SRL „Avia Invest”, SRL „MGH Groundhandling”,SRL „Air Moldova”, SRL „HiSky” și Complexului petrolier „Aeroport”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău