Reuniune de urgență a Guvernului la Paris, provocată de „Vestele Galbene”, convocată de președintele Franței, Emmanuel Macron

  • 02 Decembrie 2018 21:44
Reuniune de urgență a Guvernului la Paris, provocată de „Vestele Galbene”, convocată de președintele Franței, Emmanuel Macron

Ministrul francez al justiției, Nicole Belloubet, a promis că va recurge la întreaga forță a legii împotriva celor care au participat sâmbătă la acțiuni violente în cursul protestelor antiguvernamentale.

372 de oameni au fost arestați în urma incidentelor. Președintele Emmanuel Macron a convocat o reuniune de urgență a Cabinetului și a verificat avariile produse Arcului de Triumf.

Președintele francez a plecat de la summitul G20 din Argentina direct la locul protestelor, relatează BBC.

Reacțiile oamenilor la vederea sa au fost amestecate, în condițiile în care puțini demonstranți l-au aclamat, iar majoritatea l-au huiduit.

Parisul a mai fost scena unor proteste violente în 2005, însă acelea se desfășuraseră în suburbii, iar centrul capitalei franceze nu mai fusese de decenii scena unor lupte de stradă. Pentru Emmanuel Macron, aceasta este cea mai gravă criză a mandatului său prezidențial și știe că trebuie să analizeze cu mare grijă modul în care va reacționa.

În cursul reuniunii Cabinetului, el le-a spus miniștrilor să aibă discuții cu liderii "vestelor galbene", dacă aceștia vor putea fi găsiți și dacă vor accepta eventuale întâlniri, tranmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău