Reuniune de urgență a băncilor din Turcia, după ce SUA a majorat taxele de import la oțel și aluminiu

  • 11 August 2018 09:37
Reuniune de urgență a băncilor din Turcia, după ce SUA a majorat taxele de import la oțel și aluminiu

Instituțiile bancare din Turcia urmează să aibă o reuniune de urgență cu organismele de reglementare, în urma celei mai recente deprecieri a cursului valutar.

La un moment dat, în cursul zilei de vineri, lira turcească pierduse aproximativ 18 procente după ce președintele SUA a anunțat că a majorat taxele asupra importurilor de oțel și aluminiu provenite din Turcia.

Secretarul american al Comerțului, Wilbur Ross, a declarat că taxele aplicate în luna martie asupra importurilor de oțel și aluminiu nu erau suficiente pentru a înlătura amenințările la adresa securității naționale pe care metalele importate le aveau asupra industriei SUA. Ross a încercat să dovedească faptul că taxele de import sunt motivate economic, însă Donald Trump a anunțat vineri dublarea acestor taxe de import, chiar când ministrul turc al economiei anunțat un nou model economic.

Relațiile dintre cei doi aliați NATO s-au răcit în ultimele luni din cauza detenției în Turcia a unui pastor american și a sprijinului pe care SUA l-au acordat combatanților kurzi în războul civil din Siria, relatează BBC, preluat de Rador. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău