Reuniune a teatrelor din România și Republica Moldova, la Chișinău, cu ocazia Centenarului Marii Uniri

  • 08 Septembrie 2018 12:27
Reuniune a teatrelor din România și Republica Moldova, la Chișinău, cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Douăsprezece teatre din România și Republica Moldova vor participa la cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale românești de la Chișinău, în perioada 19-30 septembrie. Reuniunea este dedicată Centenarului Marii Uniri, iar piesele care vor fi jucate sunt scrise de autori români.

Pe 20 și 21 septembrie, după inaugurarea ediției, vor fi prezentate spectacolele „Regele moare” și „O scrisoare” montate de Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Teatrul de la Craiova va juca spectacolele „Gaițele” de Alexandru Kirițescu și „Cealaltă țară” de Herta Muller, deținătoare a Premiului Nobel. Teatrul de la Sibiu va prezenta spectacolele „Avioane de hârtie” și „D-ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, iar cel din Târgu Mureș – spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se va încheia pe 30 septembrie cu același spectacol- „D-ale Carnavalului”, jucat de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și montat de regizorul Silviu Purcărete.

Inițiatorul Reuniunii Teatrelor Naționale românești este regizorul și actorul basarabean Petru Hadârcă, potrivit InfoPrut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău