Retragerea oficială a SUA din Acordul Climatic de la Paris. Trump: Acordul nu e în interesul nostru economic

  • 24 Octombrie 2019 16:11
Retragerea oficială a SUA din Acordul Climatic de la Paris. Trump: Acordul nu e în interesul nostru economic

Președintele american Donald Trump a confirmat miercuri retragerea Statelor Unite din cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climatice, posibilă la începutul lunii noiembrie, ca urmare a deciziei anunțate încă din 2017, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Liderul de la Casa Albă a transmis miercuri, în cadrul unei conferințe pe temă energetică din orașul Pittsburgh, că Statele Unite vor ieși din Acordul climatic de la Paris, ca urmare a deciziei anunțate încă din iunie 2017. Președintele Trump poate retrage Washingtonul din Acord cel mai devreme pe 4 noiembrie, acest demers urmând a crea efecte abia după un an de la retragerea oficială.

Donald Trump a descris acordul ca fiind o afacere „rea” pentru americani și a reiterat că politicile sale interne privind combustibilii fosili a transformat statul american într-o superputere din punct de vedere energetic.

Acordul de la Paris include un număr de 195 de state angajate în contracararea schimbărilor climatice și a efectelor produse de acestea.

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat pe 1 iunie 2017 decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Liderul de la Casa Albă susține că retragerea din Acordul de la Paris este „în interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administrația sa va continua să aplice politici ecologice.
 
Sursa: Mediafax
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău