Retragerea din comerț liber a unor mărfuri ucrainene are caracter temporar

  • 07 Iunie 2016 14:41
Retragerea din comerț liber a unor mărfuri ucrainene are caracter temporar

Republica Moldova se arată dispusă să majoreze cotele la unele mărfuri din Ucraina, care creează concurență celor moldovenești.

Un acord în acest sens a fost discutat în cadrul întrevederii pe care ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, a avut-o la Kiev cu omologul său ucrainean, Stepan Kubiv.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei de la Chișinău, Octavian Calmîc a declarat la Kiev că retragerea din regimul de comerț liber a unor mărfuri ucrainene este o măsură forțată, menită să protejeze producătorii autohtoni și are caracter temporar – până la sfârșitul anului curent.

Totodată, Stepan Kubiv a reiterat că Ucraina ar putea limita importul fără taxe de produse din carne și lapte din Moldova, drept măsură de răspuns, dacă Guvernul moldovenesc va refuza negocierile propuse de Ucraina în acest sens, relatează presa ucraineană, citată de INFOTAG.

Vom aminti că, în aprilie Guvernului Republicii Moldova a decis să introducă, până la 31 decembrie 2016, taxe vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina. Potrivit autorităților de la Chișinău, măsura dată se înscrie perfect în normele internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului și Acordului privind crearea zonei de comerț liber în cadrul CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău