Rețineri în escrocheriile cu „ruda implicată în accident”. Suma estorcată depășește un milion de lei

  • 09 Noiembrie 2023 11:54
Rețineri în escrocheriile cu „ruda implicată în accident”. Suma estorcată depășește un milion de lei

Patru persoane, printre care și trei minori, sunt cercetate penal pentru implicarea în cel puțin șase cazuri de escrocherii cu schema „ruda implicată în accident. În doar o lună, suspecții au estorcat pe teritoriul capitalei sume ce depășesc un milion de lei, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că ultimul caz a fost comis pe 30 octombrie în sectorul Botanica al capitalei. Suspecții ar fi sunat o femeie de 70 de ani și, sub pretextul că nepoata sa ar fi implicată într-un accident rutier, au solicitat 200 de mii de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar nepoata ei să fie eliberată. Astfel, femeia a transmis unuia dintre suspecți suma solicitată.

Potrivit IGP, este vorba despre trei minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din municipiul Bălți, și un tânăr de 33 de ani din UTA Găgăuzia. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau bani pentru a nu fi trași la răspundere penală. Sumele estorcate variau între 3 000 și 20 000 de euro.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 20 de zile, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Investigațiile continuă pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii.

Oamenii legii atenționează cetățenii să fie prudenți și să-și informeze apropiații despre această înșelătorie. Potrivit lor, de cele mai multe ori, ținta infractorilor sunt parte persoanele vârstnice. În cazul în care se încearcă atragerea oamenilor în escrocherii, ei sunt îndemnați să sesizeze imediat poliția la numărul de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău