Rețeta zilei | Salată de icre
-
19 Aprilie 2018 16:36
Este nelipsită de la aperitiv, dar este o idee bună și pentru mic dejun. Iată doar câteva moduri în care poate fi preparată salata de icre.
Salată de icre fără griș
De ce ai nevoie pentru salată de icre
100 g icre
350 ml ulei
50 ml apă minerală
2 linguri zeamă de lămâie
1 praf de sare
1 ceapă
Cum se prepară salată de icre
Mixezi icrele 2-3 minute, după care începi să torni uleiul în fir subțire. Sensul de mixare trebuie să fie constant și în același sens, ca să nu se taie salata. Adaugi din când în când puțină apă minerală, sucul de lămâie și sare după gust. Mixezi până icrele se albesc, își măresc volumul și se îngroașă. La final adaugi ceapa rasă.
Salată de icre cu griș
De ce ai nevoie pentru salata de icre cu griș
50 g icre
200 ml apă plată
griș
1 lingură zeamă de lămâie
150 ml ulei de măsline
100 ml apă minerală
sare
piper
1 praf de sare
Cum se prepară salată de icre cu griș
Pui apa plată la fiert și când începe să clocotească adaugi griș în ploaie, până obții o budincă pe care o lași la răcorit.
Pui grișul într-un vas, adaugi icrele și începi să mixezi. Adaugi treptat uleiul, în fir subțire, alternativ cu zeamă de lămâie și apă minerală. Adaugi sare după gust și mixezi până obții o consistență spumoasă, iar icrele s-au albit.
Salată de icre cu pâine
De ce ai nevoie pentru salată de icre cu pâine
100 g icre de crap
2 felii pâine mai veche
350 ml ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
2 lingurițe muștar
sare
1 ceapă
Cum se prepară salată de icre cu pâine
Tai coaja la pâine, înmoi miezul și-l storci. Adaugi icrele, muștarul și începi să mixezi. Adaugi uleiul în fir subțire, zeama de lămâie și sare după gust. După ce au devenit ca o cremă pui ceapa tocată mărunt.
Sursa: Antena Satelor