REȚETA zilei: Tocană mănăstirească
-
18 Martie 2016 09:52
Ai trebuință de: 4 dovlecei, 4 cepe, 4 morcovi, 4 ardei, 4 roșii (cum 4 sunt evangheliștii), o legătură de mărar, o legătură de pătrunhel verde; facultativ: untdelemn (pentru prăjit).Cum se procedează. Curățăm dovleceii cruzi, îi tăiem rondele, îi prăjim ușor până se rumenesc. Prăjim ceapa, separat, cu rondele de morcovi, la fel - ardeii, roșiile (iar dacă nu…
Ai trebuință de: 4 dovlecei, 4 cepe, 4 morcovi, 4 ardei, 4 roșii (cum 4 sunt evangheliștii), o legătură de mărar, o legătură de pătrunhel verde; facultativ: untdelemn (pentru prăjit).
Cum se procedează. Curățăm dovleceii cruzi, îi tăiem rondele, îi prăjim ușor până se rumenesc. Prăjim ceapa, separat, cu rondele de morcovi, la fel - ardeii, roșiile (iar dacă nu este dezlegare la untdelemn, atunci doar le înăbușim în foarte puțină apă).
Punem apă și lăsăm să fiarbă. Când e gata, punem dovleceii. Tocăm mărar și pătrunjel și presărăm deasupra.
- rețetă aflată de la Maica Diomitiana de la Mănăstirea Rătești (Buzău) și publicată în volumul Rețete alese pentru Post și Crăciun, Simona Lazăr, Editura Jurnalul 2010.