REȚETA zilei: Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

  • 22 Aprilie 2016 12:14
REȚETA zilei: Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Ai trebuință de: 1,500 kg spa­nac, 10 ouă, 500 g brînză (rasă), 4 linguri de unt, puțin ulei de măsline, 10 foi de plăcintă, puțin mărar, 10 fire de chivas, piper măcinat, sare.

Cum se prepară:  Spală bine spa­na­­cul, apoi taie-l foarte mă­runt. Sărează-l puțin (trebuie să ții cont că și brînza este sărată), frămîntă-l, să se în­mo­aie, apoi presează-l, ca să scoți surplusul de apă. Taie mărunt mărarul și fi­rele de chivas și pune-le în spa­nac.

Adaugă ouăle (bătute, în prealabil, cu un tel), brînza rasă, piperul. Ames­te­că totul. Unge cu ulei o tavă de copt (tra­dițional, se face în tavă rotundă), așază în ea cinci foi de plăcintă, stro­peș­te cu ulei, pune o treime din umplutură, așază o foaie de plăcintă, pe care o stropești cu ulei, apoi încă o treime din umplutu­ră, încă o foaie de plăcintă stropită cu ulei și restul de umplutură.

Deasupra pu­ne ultimele trei foi de plăcintă. Ridică mar­ginea foilor și pliaz-o deasupra plă­cin­tei. Stropește foile cu apă, apoi toar­nă deasupra untul topit și fierbinte. Dă la cuptor la foc mic pînă se rumenește.

După ce ai scos plăcinta din cuptor, pune deasupra un prosop curat timp de cîteva minute, să se aburească și să fie mai ușor de tăiat.

- rețetă aflată de Simona Lazăr de la Părintele Epiphanios, bucătarul șef al Muntelui Athos

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-2,76
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-3
Arhivă Radio Chișinău