REȚETA zilei: Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă

  • 16 Martie 2016 15:04
REȚETA zilei: Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă

Ce v-am spus că săptămâna asta, cea dintâi din post, e plină de capcane și restricții?  Mai ales pentru... agricultori, cum se va dovedi și cu această a treia zi, numită și… Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt… pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea…

Ce v-am spus că săptămâna asta, cea dintâi din post, e plină de capcane și restricții?  Mai ales pentru... agricultori, cum se va dovedi și cu această a treia zi, numită și… Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt… pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor va ține această miercure cum se cuvine. Fiindcă-i zi importantă în desfășurarea postului cel mare al Paștilor, vă propun o rețetă călugărească, aflată la Mănăstirea dintr-un lemn din județul Vâlcea.

Ai trebuință de: un castron de cartofi fierți, 2-3 morcovi, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn.
Cum se procedează?

Cum se procedează. La un castron de cartofi fierți, zdrobiți, se pune o mână de morcov ras, o mână de zarzavat (ceapă, pătrunjel) tocat foarte mărunt și se prăjesc împreună. Se adaugă usturoiul (rețeta iese mai gustoasă cu usturoi verde) și se „rotunjește” compoziția cu făină. Știm că nu o să se mai desfacă la prăjit atunci când nu se mai ia de pe mână. Se modelează pârjoluțele și se prăjesc în tuci, în untdelemn încins.

- rețetă aflată la Mănăstirea dintr-un lemn din județul Vâlcea și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău