Rețelele electrice CER MAJORARE de tarife

  • 31 Martie 2015 16:36
Rețelele electrice CER MAJORARE de tarife

Tariful pentru consumatorii de energie electrică deserviți de RED Nord și RED Nord-Vest ar putea crește până la 2 lei și 42 de bani și respectiv 2 lei și 71 de bani pentru un kW/h în cazul în care ANRE va da curs solicitării celor doi furnizori.

Aceștia își motivează cererea de majorare prin deprecierea monedei naționale față de dolarul american.

Cele două companii furnizoare solicită majorarea tarifului pentru a achita datoriile acumulate și pentru a asigura o continuitate în asigurarea energiei electrice pentru consumatori. În cazul în care ANRE va accepta integral solicitarea RED Nord și RED Nord-Vest, tarifele ar putea crește cu 49% și respectiv 60%.

Potrivit reprezentantului ”RED Nord”, Anastasia Munteanu, compania înregistrează pierderi în condițiile în care tarifele actuale nu au fost actualizate din 2011 și nu corespund cheltuielilor reale suportate.

Și reprezentantul RED Nord-Vest,  Daniel Chiviriga spune că majorările sunt inevitabile în condițiile în care actualul tarif a fost calculat la un curs de referință de 11 lei și 83 de bani față de dolar.

Potrivit lui Alexandru Mija, șef de direcție în cadrul ANRE, Agenția va examina public pe 10 aprilie cererile privind aprobarea noilor tarife la gaze și curent.

Anterior și Gas Natural Fenosa a solicitat o majorare de 50% a tarifului pentru energia electrică livrată consumatorilor casnici, până la 2 lei și 58 de bani/kWh.

Acum câteva zile, și compania Moldovagaz a solicitat majorarea cu 48 la sută a tarifului pentru gazele naturale, de la 5.666 de lei până la 8.386 de lei pentru o mie de metri cubi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău